Kierrätyksen kieppi on helposti hoidettu

EcoSairilan uudessa Kieppi-vastaanottohallissa otamme vastaan kaiken jätteen ja uudelleenkäytettävän tavaran. Hallissa toimivat Uutta elämää kierrätystavaran vastaanotto sekä Metsäsairilan jätteen vastaanotto. Kieppi-vastaanottohallin lisäksi Metsäsairilan ulkoalueella on jätejakeiden vastaanottoa. Kätevää, kun kaiken voi viedä samaan paikkaan!

Kieppi-vastaanottohalliin (piirroksessa nro 1) voi ajaa suoraan ja sinne jätetään mm. kaikki uudelleenkäyttöön hyväksyttävä tavara. Vastaanottohallissa on omat pisteet myös erilaisille jätteille, joihin lastin voi purkaa omatoimisesti. Hallin henkilökunta auttaa tarvittaessa löytämään oikean jätepisteen.

Ulkoalueen jätepisteille (piirroksessa nro 3-5) voi ajaa myös suoraan käymättä Kieppi-vastaanottohallissa. Tällöin ilmoittautuminen ja mahdolliset jätemaksut suoritetaan Vaakatoimistoon (kartassa sininen rakennus).

Jos olet ostamassa multaa tai pihatuotteita (piirroksessa nro 6) voit maksaa ostokset Vaakatoimistoon (kartassa sininen rakennus) ja ajaa suoraan myyntipisteelle.

Kieppi-halliin 1 voi MAKSUTTA jättää:

- uudelleenkäyttöön sopivat tavarat
- sähkölaitteet
- kestopuut
- vaaralliset jätteet
- pahvit
- paperit
- lasi ja keramiikka
- metallit

MAKSULLISESTI:
- käsiteltävät jätteet
- sekajätteet energiaksi
- kipsilevyt
- kattohuovat
- betonit ja tiilet
- eristevillat
- kovat muovit
- ikkunat pokineen

Jätepisteelle 2 voi MAKSUTTA jättää:

- renkaat
- vanteelliset renkaat

Jätepisteeílle 3-5 voi MAKSUTTA jättää:

- puutarhajätteet
- risut

MAKSULLISESTI:
- puujätteet

Myyntipiste 6 on noutopiste Metsäsairilan tuotteille:

- pihatuotteet
- mullat

Kieppi-vastaanottohallin sisällä on selkeät jättöpaikat

Tutustu tästä linkistä Kiepin 360 ympäristöön

Kieppi-vastaanottohallissa uudelleenkäyttöön tulevan tavaran ja jätteen vastaanottopaikat on merkitty selkeästi. Tavaraa lastatessa kannattaa miettiä purkamisjärjestystä eli kuorman päällimmäiseksi kannattaa jättää ne tavarat, jotka tulevat ensimmäisenä hallissa vastaan. Vinkkejä kuorman lastaamiseen löydät tästä

Hallin I-osaan jätetään uudelleenkäyttöön hyväksyttävät tavarat sekä maksutta vastaanotettavia jätejakeita

Uudelleenkäytettävät tavarat tarkistetaan ennen vastaanottoa ja vain hyväkuntoiset sekä Uutta elämää -tuotantoon soveltuvat tavarat ja materiaalit hyväksytään vastaanotettavaksi. Mahdolliset uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat asiakas voi jättää jätejakeiden vastaanottopisteille tai viedä mukanaan pois.

Hallin II-osaan jätetään maksutta vastaanotettavat kestopuut ja vaaralliset jätteet sekä maksullisesti vastaanotettavia jätejakeita

Mahdollinen jätemaksu suoritetaan Kieppi-vastaanottohallissa sijaitsevaan toimistoon ennen lastin purkamista.