Mitä kaikkea voin tuoda Kieppiin?

Kieppiin voi tuoda lähes kaikkea kotona ja vapaa-ajan asunnolla olevaa tavaraa. Moni miettii, mitä kaikkea kierrätykseen voi tuoda. Mikä on jätettä, mikä on kierrätettävää esimerkiksi materiaalina ja mikä on uuden elämän arvoista? EcoSairilan Kieppi on vastaanottopiste, jonne kelpaa lähes kaikki sinulle turha tavara tai jäte.

Kieppiin ei voi tuoda räjähteitä, ilotulitteita, aseita tai ammuksia. Ilotulitteet palautetaan myyjälle ja aseet ja ammukset poliisille.

Uusiokäytössä kierrätettävää

Huonekalut, astiat, vaatteet, kengät, laukut, polkupyörät, elektroniikka – yhteistä kaikelle uusiokäytettävälle tavaralle on se, että ne ovat hyväkuntoisia ja puhtaita. Rikkinäisillä sohvilla ja huonekaluilla ei ole kierrätysarvoa ja siksi ne ohjataan hyötyjätteeksi. Kiepin vastaanottohallin henkilökunta tekee tapauskohtaisesti aina päätöksen siitä, onko tuotu tavara uusiokäyttöön kelpaavaa tai Uutta elämää Groupin tarpeeseen sopivaa. Ihan kaikille tavaroille ei uutta elämää pystytä tarjoamaan.

Jätteenä kierrätettävää

Rikkinäiset huonekalut, likaiset tavarat ja tunkkaiset vaatteet ovat kaikki jätteeksi menevää tavaraa. Osa jätteestä kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineena (esim. metalli), maanrakennuskäyttöön (esim. lasi, tiili ja betoni) ja osa menee energiahyötykäyttöön (esim. puu- ja sekajäte). Kaikelle materiaalille pyritään löytämään kierrätyskäyttöä. Kaikesta jätteestä vain muutama prosentti menee ns. kaatopaikalle eli jätepenkkaan.